CrEATIVE THErAPY

CrEATIVE THErAPY

Categories

5 dingen om te doen in Miami Beach

Als je de kans krijgt om een paar weken te roadtrippen door Florida en heel veel te zien: doen! Maar ook als je van plan bent om gewoon even een week tot rust te komen in Miami Beach is er genoeg leuks om te ontdekken. Naast een obligatory bezoekje aan het strand en even binnengewipt te hebben in een leuke bar of club geef ik je nog 5 extra tips. Allemaal op wandelafstand van Ocean Drive of een Uberritje van amper $15 (met chauffeur die vrolijk meezingt met Beyoncé) van je verwijderd. Helemaal te doen dus!

1. Begin de dag met een ontbijtje bij Juice & Java. De kans is groot dat je hotel geen ontbijt aanbiedt en als dat toch het geval is, is het vaak een “continental breakfast” waar je niet heel enthousiast van wordt. Ja, als je in de voormiddag langs Ocean Drive wandelt zie je genoeg restaurants die ook ontbijt aanbieden, maar voor wie houdt van een gezondere optie die ook nog eens érg lekker is kan je bij Juice & Java terecht.

Wij gingen er maar liefst 3 keer ontbijten en ik ben helemaal gek van hun wafels met organic maple syrup. Mijn vriend ging 3 keer voor de organic granola, een ontbijt dat we nu al 2 weken thuis zelf maken omdat het gewoon zo lekker is. Je kan er trouwens ook terecht voor een gezonde lunch of lekker kopje koffie of sapje. Need I say more?

2. Jetlag? Spring dan maar gewoon vroeg uit bed, trek je loopschoenen aan en ga naar buiten voor een run op de boardwalk. Vertrek niet te laat, want het warme weer zorgt ervoor dat je het harder krijgt dan normaal en ik kan je vertellen, ik snap nog steeds niet hoe ik er tot twee keer toe 5 kilometer uit gekregen heb.

Maar de ervaring is heerlijk! De boardwalk is ‘s ochtends overspoeld met hardlopers, dus je bent niet alleen. Dat zorgt niet alleen voor extra motivatie, maar maakt de ervaring extra speciaal. Dat je dan nog eens langs South Beach loopt en dus de hele tijd zicht hebt op het prachtige strand en de zee maken het alleen maar beter. De vele drinkfonteintjes zorgen voor voldoende verfrissing onderweg, maar dat maakt de run helaas niet makkelijker.

3. Wip even binnen in het Raleigh Hotel, kijk een minuutje rond in de lobby en ga dan meteen verder naar de bar bij het zwembad waar je vrijwel elke mogelijke cocktail kan krijgen. Of een freshly made lemonade, ook wel zo lekker. Wat het Raleigh Hotel zo speciaal maakt is het iconische zwembad dat al vaak als set diende voor films en het feit dat je er blijkbaar wel eens celebrities kan spotten.

Zelfs als je geen hotel guest bent kan je van het zwembad genieten. Met een eenvoudig te verkrijgen dagpas (kost je wel $60) is de toegang voor een dag voor je geopend. Maar de barman gaf me als tip dat ik – als ik gewoon wat foto’s wilde maken – gewoon moest doen alsof ik er verbleef. Gelukt!

4. Neem een Uber naar Wynwood (ten noorden van downtown Miami) en slenter een halve dag rond langs de fantastische Wynwood walls. Oh, en vergeet je camera niet, want als je ooit dacht de perfecte profielfoto te maken is dit je kans. Maar dat terzijde. Ik schreef al een stukje over Wynwood.

5. Miami Beach is dé plek als je van watersporten houdt, en omdat mijn vriend wel avontuurlijk aangelegd is besloten we om te gaan parasailen. Lees: hij ging parasailen, ik kreeg er een boottochtje van een uur op de Atlantische Oceaan voor in de plaats, want ik wou natuurlijk wél mee om te kijken! Maar ook als je wil jetskiën, snorkelen of duiken kan je op verschillende plaatsen terecht, en dat schijnt echt de moeite te zijn.

Ik ben zelf niet het meest avontuurlijke type (we gingen ooit samen jetskiën in Rhodos en ik herinner me vooral nog dat we er toen allebei afgevallen zijn… blond…) maar de kans om een uurtje rond te varen op een boot liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Eigenlijk is m’n vijfde tip eerder: zoek een boot en ga varen op de Atlantische Oceaan. Plezier gegarandeerd!

(Hiervan heb ik helaas geen foto’s gemaakt, het risico dat m’n telefoon of fototoestel nat ging worden was iets te groot, dus die liet ik voor de veiligheid maar achter.)

Schrijf een reactie