CrEATIVE THErAPY

CrEATIVE THErAPY

Faux terrazzo keychains

Toen we afgelopen donderdag de akte van ons nieuwe huis (we hebben een huis! een super leuk 70’s huis!) gingen tekenen kregen we 3 setjes sleutels aan wat verouderde sleutelhangers en dat inspireerde me om er toch iets feestelijks van te maken. Ik had nog wat Fimo klei over van een vorig project en wou daarmee wel eens “faux terrazzo” uitproberen. Dus ik ging aan de slag!

En ik kan op voorhand al zeggen: ik hou ervan wanneer een DIY project super eenvoudig is (het kleinste kind kan dit) en toch een super leuk resultaat geeft. Dat was met deze faux terrazzo sleutelhangers helemaal het geval!

Dit heb je nodig:

  • Fimo klei in verschillende kleuren
  • Een gladde, vlakke ondergrond
  • Iets om als deegrol te gebruiken (ik gebruikte er eentje voor suikerpasta)
  • Bakpapier en een oven

De instructies zijn héél eenvoudig: rol één kleur uit als basis en bespikkel het met allerlei restjes van andere kleuren. Vervolgens rol je er met een deegrol over en voilà, het terrazzo effect is compleet. Nu kan je er een vormpje uit snijden. Ik koos voor een heel simpel labeltje, maar je kan er alle kanten mee op. Vervolgens druk je er met de punt van een potlood een gaatje in en kunnen ze 30 minuten op 130 graden in de oven.

Met wat touw kan je ze aan een simpele sleutelhanger bevestigen. Ik koos ervoor om er nog houten kralen aan toe te voegen, alles kan!

En zo zijn ze klaar. Ik ben er volgens mij maar een uurtje mee bezig geweest, inclusief de baktijd.

Schrijf een reactie