CrEATIVE THErAPY

CrEATIVE THErAPY

Categories

Helemaal klaar met dit jaar

2016 loopt op z’n einde, en naast het feit dat ik dan jammer genoeg mijn leuke Rifle Paper Co kalender in de kast mag opbergen betekent het ook dat er eindelijk een einde komt aan een – voor velen, lijkt het zo – gruwelijk jaar.

Ook voor mij kan 2016 niet snel genoeg voorbij zijn, al vind ik van mezelf dat ik niet mag klagen. Op het moment van de aanslagen in Brussel was ik zelf in New York, heel ver verwijderd van alle gebeurtenissen. Maar, daardoor beleefde ik het volgens mij des te intenser. De kranten stonden er vol van (ik heb er toen enkele gekocht om mee naar huis te nemen), iedereen die ik vertelde dat ik uit België kwam vroeg me of alles oké was (met mij wel, ja) en Times Square was afgezet voor een persconferentie met de major van New York. Natuurlijk was onze terugvlucht naar Brussel geschrapt, maar onze tickets konden gelukkig snel omgeboekt worden en uiteindelijk landden we amper een uurtje later dan gepland op Schiphol. Papa is toen om 5u ‘s ochtends in de auto gesprongen om ons daar om 8u30 op te halen.

Maar los van het verschrikkelijke leed dat velen dit jaar doorstaan hebben was het voor mij persoonlijk ook best een zwaar jaar. Het was mijn tweede jaar als freelance designer, ik startte in januari mijn eigen vennootschap op en ik werd al heel snel geconfronteerd met de kosten en lasten die daarbij komen kijken. Niets dat ik niet had gepland of voorzien, maar soms liep het gewoon een stuk lastiger dan gehoopt. Voor mij blijft 2016 hangen als een jaar waarin ik er alles aan heb gedaan om het hoofd boven water te houden, en nu is het einde bijna in zicht.

In 2016 zijn er gelukkig ook veel leuke dingen gebeurd, waaronder:

  • Het moment waarop ik bij de notaris zat om de akte van mijn eigen bedrijf op te stellen. Want los van wat ik daarnet schreef is dit wel iets waar ik erg trots op ben. En, ik kan over enkele dagen mijn eerste jaar als “zaakvoerder” positief afsluiten.
  • Ik ben in staat om 8km te lopen en daar keihard van te genieten. Ik maak aan het begin van elk jaar een lijstje met doelen die ik wil behalen en daarin stond deze keer onder andere “5km kunnen lopen” en “een hardloopwedstrijd uitlopen en een medaille behalen”. Check en… check!
  • Ik kreeg de kans om aan super interessante projecten mee te werken daar een verschil in te maken. Ik heb ongelofelijk veel leuke en boeiende mensen leren kennen en ben daar heel dankbaar voor.
  • Het einde van onze Amerika-reis verliep dan wel niet volgens plan, de weken daarvoor reisden we af naar Miami, Austin, San Diego en waren we zelfs een dag in LA alvorens we naar New York vlogen om de reis af te sluiten. We hebben familie bezocht, SXSW bijgewoond (ik heb een foto met Casey Neistat) en vooral heel veel gezien en genoten. (En ook veel tijd doorgebracht op luchthavens, maar dat nemen we voor lief.)
  • Ik ging naar concerten van Ellie Goulding en Beyoncé en kwam daar ontzettend geïnspireerd weer buiten. Wat. Een. Vrouwen.

En zo zijn er nog wel meer dingen waar ik gelukkig erg blij om ben. Ik kan alleen maar wensen dat 2017 ook daarvan overvloeit en nog veel meer in petto heeft. Evenwicht moet er zijn, toch?

Schrijf een reactie