CrEATIVE THErAPY

CrEATIVE THErAPY

Categories

Must-see in Miami: Wynwood

Ik begrijp het mocht je niet weg willen uit Miami Beach, maar een Uberritje naar Wynwood is écht de moeite. Niet alleen kan je heel even ontsnappen aan de drukte, Wynwood – een buurt ten noorden van downtown Miami – is de laatste jaren getransformeerd tot hét arts & fashion district van Miami.

(Oh oh, en als je Jane the Virgin kijkt: dit is de buurt waar Jane en Michael hun appartementje hebben! Mocht je het nog niet gekeken hebben: dikke aanrader!)

Maar waarom wij zo graag een bezoekje wilden brengen aan Wynwood zijn natuurlijk de Wynwood Walls: één van de grootste openlucht street art installaties ter wereld en gestart in 2009. De Wynwood Walls hadden de bedoeling om de buurt – die volgens onze Uber driver voorheen eigenlijk best gevaarlijk was om in je eentje in rond te dwalen – een nieuwe boost te geven. Needless to say, dat initiatief werd uiteindelijk een groot succes.

Ik had de Wynwood Walls al vaker op Instagram en Pinterest gezien (logisch ook, hoe mooi is dit!), dus nu was het tijd om toch zelf eens een kijkje te gaan nemen. Tip: neem je fototoestel mee, want een betere kans om eindelijk een leuke Facebook coverfoto te maken krijg je niet. You can thank me later.

Zin om tussendoor even uit te rusten onder het genot van een kopje koffie of iets lekkers? Wynwood telt genoeg leuke plekjes waar je terecht kunt. Of doe zoals wij, en neem een lunch break in de tuin van de Wynwood diner.

Zelf heb ik er waarschijnlijk 1000 foto’s gemaakt. Hieronder vind je alvast een selectie, want ik wil het jullie echt niet onthouden.

(M’n vriend wou niet “gewoon” op de foto, ik heb waarschijnlijk 100 foto’s van hem waarop hij een handenstand of iets gelijkaardigs doet!)

Schrijf een reactie

2 reacties

  • Creative Therapy » 5 dingen om te doen in Miami Beach

    Reageer

    […] 4. Neem een Uber naar Wynwood (ten noorden van downtown Miami) en slenter een halve dag rond langs de fantastische Wynwood walls. Oh, en vergeet je camera niet, want als je ooit dacht de perfecte profielfoto te maken is dit je kans. Maar dat terzijde. Ik schreef al een stukje over Wynwood. […]

  • Eva

    Reageer

    Oh tering die muren zijn echt ontzettend gaaf zeg!!