CrEATIVE THErAPY

CrEATIVE THErAPY

Quarantaine thoughts

Vraag me niet waarom, maar ik had wel zin om zoals vroeger eens een blogpost uit te typen. Het is niet dat ik zeeën van tijd heb want met een fulltime job, een baby van 6 maanden en deze hele quarantaine situatie schiet er maar weinig tijd over om nog iets voor mezelf te doen. Het is zondagmorgen 9u en m’n dag bestond tot nu toe al uit Wolf van ontbijt voorzien, een project voor een klant afwerken en – haha hipster mom alert – meerdere kopjes koffie achterover slaan.

Oh en Underdog van Alicia Keys op repeat luisteren want daar krijg ik momenteel heel veel energie en motivatie van.

Goed.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind deze situatie – voor mezelf – (niet voor de rest van de wereld!) best prima nu. Ik heb er twee pittige jaren opzitten met een lastige zwangerschap (en aanloop daar naartoe) waarbij ik ook amper de deur uit kon. De eerste 3 maanden heb ik misselijk in bed gelegen en daarna kon ik 200 meter wandelen voor mijn bekken het begaf. En toen was het winter, was er een nieuwe baby, was ‘even snel naar buiten gaan’ ook geen evidentie. Ik heb zo uitgekeken naar dit moment. Eindelijk alles opnieuw oppikken, met mijn kindje, terug een beetje mens worden. En dan beslist de wereld er anders over. Maar het is echt ok zo. De situatie dwingt een zekere vorm van eenvoud af. Er zit plots een vaste routine in mijn dagen en ik merk dat ik daar enorm veel deugd van heb.

Plots word ik nergens verwacht, hoef ik niet in de file te staan en me te rushen om Wolf ‘s ochtends klaar te maken en ‘s avonds op te halen in de crèche. Nee, ik word wakker wanneer Wolf wakker wordt (helaas is dat meestal ergens tussen 5 en 6), werk wanneer hij slaapt, kook zorgvuldig als een echte huismoeder ‘s middags een warme maaltijd (probeerde ik voordien altijd ‘s avonds wat resulteerde in veel afhaalmaaltijden want WIE heeft daar nog energie voor) en ga dagelijks met Wolf even naar buiten voor een wandeling.

Voor mij is dit – hoe absurd het ook klinkt – een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Maar ik hoop dat we snel weer naar een normale wereld kunnen en vind het verschrikkelijk wat er nu gebeurt.

Om met een positieve noot te eindigen, dit is wat me momenteel inspireert. Het zijn simpele dingen, gewoon kleine luchtige dingen waar ik tussendoor vrolijk van kan worden:

Zelf speelgoed maken voor Wolf
Ik zat me suf te zoeken naar speelgoed voor baby’s van 7 maanden tot ik besefte dat ik zelf wel aan de slag kon met wat dingen die we standaard in huis hebben. Resultaat: oude papflessen met rijst, kralen en pasta maken prima rammelaars. Maar een zoektocht op Pinterest gaf me nog meer inspiratie dus de collectie wordt de komende dagen / weken sowieso uitgebreid. #momlife

Yum!
Ik deed mezelf een super krachtige blender cadeau dus nu ben ik op zoek naar makkelijke recepten die ik daarmee kan maken. Toen ik afgelopen winter een koemelkvrij dieet volgde (Wolf heeft koemelkeiwitallergie en ik gaf toen borstvoeding) probeerde ik wat receptjes uit van Deliciously Ella. Heel lekker, maar daar heb je dus wel een stevige blender voor nodig. Je wil geen kleine stukjes amandel in je pastasaus, laten we maar zeggen. Dus ik speur tegenwoordig het internet af naar lekkere recepten.

Schrijf een reactie